Tükörtojás sonkával, spárgával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tükörtojás sonkával, spárgával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spárga
4 db tojás
9 dkg vékonyra szeletelt főtt sonka
40 dkg finomra vágva lilahagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
7 dkg barnacukor
1 és ¼ dl napraforgóolaj
2 evőkanál otthon készített csirkehúsleves

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben az olajat közepes hőfokon felmelegítjük, belerakjuk a hagymát, megszórjuk cukorral, beleöntjük a balzsamecetet, és 2 percig pároljuk, amíg a cukor felolvad. Hozzáöntjük a csirkelevest és nagyon alacsony hőfokon, 15 percig pároljuk. A tűzről félrehúzzuk, hagyjuk kihűlni.

2. Közben sós, forró vízben a spárgát 5-7 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük. A napraforgóolajon 3-4 perc alatt tükörtojást készítünk.

3. A sonkát, a spárgát és a tükörtojást tálalóedényre helyezzük. A lila hagymás csatnit külön tálkában kínáljuk. Azonnal tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Tükörtojás sonkával, spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 750 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Tükörtojás sonkával, spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
van itthon