Tonhalas hamburger

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tonhalas hamburger
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg konzerv, lecsepegtetett olajos tonhal
4 szelet kenyér
vagy
4 szelet focaccia
4 nagyobb hamburgerhús
vagy
8 kisebb hamburgerhús
6 evőkanál majonéz
2 db apróra vágott olajos szardellafilé
2 evőkanál kapribogyó
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
6 dkg kimagozott, finomra vágva fekete olívabogyó
1 csipet mustárpor
1 nagy érett, vékonyra szeletelt paradicsom
1 evőkanál pirított fenyőmag
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tonhalat, a majonézt, a szardellát, a kapribogyót, 2 evőkanál citromlevet, a petrezselymet és a fokhagymát mixerben pépesítjük.

2. Egy grillserpenyőt magas hőfokra felmelegítünk. A maradék citromlevet az olívabogyóval összekeverjük. A hamburgereket mustárporral megszórjuk. Sózzuk, borsozzuk.

3. A hamburgereket a grillserpenyőben 8-10 perc alatt megsütjük. A hamburgerhús méretére vágott kenyérszeleteket tálalóedényre rakjuk, a tonhalas szósszal megkenjük.

4. A hamburgereket a kenyérszeletek közepére rakjuk. Paradicsomszelettel és a finomra vágott olívabogyóval díszítjük, fenyőmaggal megszórjuk. Forrón tálaljuk.

A recept elkészítéséhez sertés hamburgerhúst vegyünk.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Tonhalas hamburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1462 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Tonhalas hamburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
cikkek