Krémsajttal töltött frittata

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Krémsajttal töltött frittata
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg lágy krémsajt
6 db tojás
6 dkg frissen reszelt sajt
vagy
6 dkg frissen reszelt gruyere sajt
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
½ gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál összetépkedett bazsalikomlevél
¼ teáskanál Worcestershire szósz
2 evőkanál tej
1 evőkanál finomra vágva kakukkfű
½ teáskanál szárított majoránna
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy tálban összekeverjük a krémsajtot, a parmezánt, a fokhagymát, a bazsalikomlevelet és a Worcester-szószt. A tojásokat a tejjel felverjük. Belekeverjük a gruyére sajtot, a kakukkfüvet és a majoránnát. Sózzuk, borsozzuk.

2. Az olaj felét egy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük. A tojásos keverék felét 2-3 perc alatt majdnem készre sütjük. A tojáslepényt a serpenyőből óvatosan egy tányérra csúsztatjuk, majd egy másik tányér segítségével megfordítva visszacsúsztatjuk a serpenyőbe és a másik oldalát is 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. A tojáslepényt félrerakjuk, melegen tartjuk.

3. A műveletet a maradék felvert tojással és a maradék olajjal ugyanígy megismételjük. Az egyik tojáslepényt a krémsajtos, sajtos keverékkel megkenjük, a másik tojáslepénnyel beborítjuk. Az emeletes tojáslepényt cikkekre vágjuk. Forrón tálaljuk.

Krémsajttal töltött frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2132 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Krémsajttal töltött frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
cikkek