Ricottás, majorannás omlett

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ricottás, majorannás omlett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db tojás
4 evőkanál finomra vágva majoránna
18 dkg ricotta sajt
vagy
18 dkg tehéntúró
2 evőkanál tejszín
12 és fél dkg rukkola
2 evőkanál pirított fenyőmag
4 evőkanál vaj
12 és fél dkg vékonyra szeletelt retek
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A ricottát és a tejszínt tálban összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A rukkola felét finomra vágjuk, a masszába keverjük. Hozzáadjuk a fenyőmagot. Egy tálban felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a majoránnát.

2. Egy 18 cm átmérőjű serpenyőt közepes tűzön felmelegítünk, és 1 evőkanál vajon a tojáskeverék negyedét 2-3 perc alatt majdnem készre sütjük.

3. Az omlettre kanalazzuk a ricottás keverék negyedét, s még 1-2 percig együtt sütjük. Tálra helyezzük, melegen tartjuk.

4. A műveletet addig folytatjuk, amíg a 4 omlettet tálalhatjuk. Az omlettet a maradék rukkolával és retekkel díszítjük, sózzuk, borsozzuk, olajjal és balzsamecettel meglocsoljuk.

Ricottás, majorannás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1651 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Ricottás, majorannás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
most van szezonja