Sertéskebab sonkával és zsályával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sertéskebab sonkával és zsályával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg apróra vágott szűzpecsenye
12 szál friss zsályalevél
1 szelet apróra vágott pármai sonka
vagy
1 szelet apróra vágott pancetta
vagy
1 szelet apróra vágott baconszalonna
1 db negyedekre vágott piros húsú kaliforniai paprika
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
szükség szerint zöldsaláta

Elkészítés:

1. Egy grillserpenyőt zsiradék nélkül magas hőfokra felmelegítünk. A húsdarabokat, a sonkát vagy pancettát, vagy bacont, a kaliforniai paprikát és a zsályaleveleket váltakozva 8-12 beáztatott hurkapálcikára húzzuk. Sózzuk, borsozzuk.

2. A nyársakat grillsütőbe rakjuk, olajjal meglocsoljuk. Ha szükséges, használjunk a megadottnál több olajat, hogy a húsok jól átsüljenek.

3. A nyársakat salátaágyra rakjuk, a saját szaftjával meglocsolva forrón tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Sertéskebab sonkával és zsályával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1765 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Sertéskebab sonkával és zsályával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
van itthon