Részeges sertés vörös káposztával



Elkészítés:
1. Az almát egy serpenyőben a közepes tűzön felmelegített vajon 2-3 perc alatt megpároljuk, hozzáadjuk a cukrot, és az almát karamellizáljuk. A tűzről lehúzzuk.
2. Egy másik serpenyőben az olaj felén a húst 5 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük, félrerakjuk, melegen tartjuk.
3. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, a hagymát, a zsályát, a zellert 3 percig pirítjuk. Felöntjük whiskyvel, borecettel, vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát. Felforraljuk.
4. A húst a serpenyőbe visszarakjuk, hozzáadjuk a vörös káposztát, 5-10 percig együtt pároljuk. Belekeverjük a karamellizált alma felét. Tálalóedényre rakjuk, petrezselyemmel és a maradék karamellizált almával díszítjük. Forrón tálaljuk.