Rántott bárányborda zöldfűszerekkel

| Rántott bárány receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rántott bárányborda zöldfűszerekkel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szelet bárányborda
1 evőkanál finomra vágva rozmaring
1 evőkanál finomra vágva zsálya
1 db felvert tojás
5 dkg liszt
1 evőkanál finomra vágva kapribogyó
10 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A sütéshez:
5 dl olaj

Elkészítés:

1. Egy tálban összekeverjük a zsemlemorzsát, a zsályát, a rozmaringot és a kapribogyót.

2. A báránybordákat először lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsás keverékbe forgatjuk.

3. A húst forró olajban adagonként 5 perc alatt megsütjük. A felesleges olajat papírtörlőn leitatjuk. A húst sózzuk, borsozzuk. Forrón tálaljuk.

A legjobb báránypecsenyét tavasszal élvezhetjük, mert a fiatal bárány húsa a legporhanyósabb.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Rántott bárányborda zöldfűszerekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2548 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Rántott bárányborda zöldfűszerekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
recepttár