Bárányborda fűszerekkel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bárányborda fűszerekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
1 evőkanál finomra vágva menta
1 evőkanál finomra vágva rozmaring
12 szelet bárányborda
2 szelet kockára vágott szendvicskenyér
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál mustár
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy tálban összekeverjük a nagyon kis kockákra vágott kenyeret, a petrezselymet, a mentát, a rozmaringot, a fokhagymát és az olajat, majd serpenyőben 2 perc alatt megsütjük. Sózzuk, borsozzuk.

2. A hús egyik oldalát mustárral megkenjük. A nem mustáros felével olajjal kikent sütőlemezre rakjuk, és rákanalazzuk az elősütött zöld fűszeres keveréket.

3. A sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Bárányborda fűszerekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1936 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Bárányborda fűszerekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
google+