Bárányborda fűszerekkel
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy tálban összekeverjük a nagyon kis kockákra vágott kenyeret, a petrezselymet, a mentát, a rozmaringot, a fokhagymát és az olajat, majd serpenyőben 2 perc alatt megsütjük. Sózzuk, borsozzuk.
2. A hús egyik oldalát mustárral megkenjük. A nem mustáros felével olajjal kikent sütőlemezre rakjuk, és rákanalazzuk az elősütött zöld fűszeres keveréket.
3. A sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.