Visináta

Meggylikőr

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Visináta
Eszközök: keverőtál, mozsár, szűrő
Eljárások: érlelés, szűrés, törés, zúzás
Adag: 1 adag (2 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg érett meggy
5 dl alkohol
100 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A megmosott meggyet kissé összetörjük és uborkásüvegbe tesszük.

2. Egy maréknyi meggymagot is összetörünk és a gyümölcshöz keverünk.

3. Rászórjuk a cukrot és kistányérral lefedve az üveg száját, napos helyen kb. 10 napig érleljük.

4. Közben mindennap fakanállal megkeverjük, hogy a cukor teljesen elolvadjon a lében.

5. Ha már kész, hozzáöntjük a tiszta szeszt és hűvös, sötét helyen tartjuk egy hónapig.

6. Utána leszűrjük és palackozzuk.

Visináta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 11054 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Visináta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
ételfotó