Bárányborda articsókával és tojással

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bárányborda articsókával és tojással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db articsóka
60 dkg vékony szelet bárányborda
2 db tojás
1 db citrom leve
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
6 evőkanál víz
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
vagy
4 evőkanál frissen reszelt pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az articsókát megtisztítjuk, félbevágjuk, a fonnyadt leveleket eltávolítjuk, majd negyedekre vágjuk. A citromlé felét összekeverjük kevés vízzel, az articsókát belerakjuk, néhány percig áztatjuk, hogy ne barnuljon meg. A maradék citromlével forró vízben 5 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük.

2. Amíg az articsókák puhulnak, egy serpenyőben közepes tűzön felmelegített olajon aranybarnára pirítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a bárányszeleteket, és 5 perc alatt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük az articsókát és a petrezselymet, hozzáöntjük a 6 evőkanál vizet, és 10 percig főzzük, míg a víz teljesen elpárolog.

3. A reszelt sajtot a tojásokkal összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A tojásos sajtot a sült bárányra öntjük, 1-2 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.

Bárányborda articsókával és tojással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1857 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Bárányborda articsókával és tojással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
ételfotó