Pirítósra ültetett hamburger pestóval
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A díszítéshez:
néhány szál bazsalikomlevél
A tálaláshoz:
igény szerint forgácsolt sajt
Elkészítés:
1. A marhahúst egy tálban 1 gerezd fokhagymával, sóval, borssal összekeverjük. 4 nagy vagy 8 közepes hamburgert formálunk belőle.
2. A bazsalikomot, a fenyőmagot, a sajtot, a maradék 1 gerezd fokhagymát és 4 evőkanál olajat mixerben pépesítünk.
3. A maradék 2 evőkanál olajat egy serpenyőben felmelegítjük, és a hamburgert oldalanként 2-3 perc alatt átsütjük. A kenyeret a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. Pestóval megkenjük, paradicsommal megszórjuk, rárakjuk a hamburgert, sajtforgáccsal és bazsalikommal díszítjük. Azonnal, forrón tálaljuk.