Babos borjú

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Babos borjú
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg lecsepegtetett fehérbabkonzerv
8 szelet borjúhús
4 evőkanál vaj
12 és fél dkg zöldségleves
7 és fél dkg liszt
4 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál összevágott snidling
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
12 és fél dkg rukkola
8 nagyobb érett, finomra vágva paradicsom
4 evőkanál összetépkedett bazsalikomlevél
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A citromlevet, a snidlinget, a fokhagymát 4 evőkanál olajjal egy tálban összekeverjük. Sózzuk. A rukkolát, a babot, a paradicsomot és a bazsalikomleveleket salátástálban összekeverjük. A dresszinget ráöntjük, óvatosan összerázzuk.

2. A maradék olajat egy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük. A húst a lisztben megforgatjuk, az olajban oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Tálalóedényre rakjuk, melegen tartjuk.

3. A zöldséglevest és a hús maradék szaftját 2 percig magas hőfokon forraljuk, belekeverjük a vajat, és közepes hőfokon besűrítjük. A szószt a húsra öntjük és a babos salátával tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Babos borjú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1245 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Babos borjú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
pinterest