Steak körtével és mustárszósszal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Steak körtével és mustárszósszal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 teáskanál mustármag
1 nagyobb érett, magozott körte
2 és fél dl frissen préselt/facsart narancslé
100 dkg sovány, 100 dkg-os marhahús
1 evőkanál brandy
1 evőkanál kukoricaliszt
3 dl víz
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A felezett körtét, a vizet, a narancslevet egy kis lábasban közepes hőfokon felforraljuk, félrehúzzuk. Hagyjuk kihűlni. A körtét a léből kivesszük, és 3 dl főzőlevet félrerakunk. A körtét hosszában felszeleteljük.

2. Az olajat egy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük, az egészben hagyott steaket 3 percig sütjük, sózzuk, megfordítjuk és további 2-3 percig (vagy, ahogy az ízlésünk kívánja) sütjük. A húst kivesszük, félrerakjuk, melegen tartjuk.

3. A visszamaradt zsiradékba dobjuk az összenyomott, de egyben hagyott fokhagymát és a mustármagot, és 1 percig pirítjuk. A fokhagymát kidobjuk. A körte félretett főzőlevét a szaftba öntjük, beleszórjuk a lisztet, a szószt 2-3 perc alatt besűrítjük. Belekeverjük a brandyt. A steaket felszeleteljük, a körtével körítjük, és a szósszal leöntjük.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Steak körtével és mustárszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1743 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Steak körtével és mustárszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
recepttár