Steak fűszeres zöldségekkel



Elkészítés:
1. A burgonyát sós, forró vízben 12-15 perc alatt puhára főzzük. A főzés félidejében hozzáadjuk a zöldbabot és a zöldborsót. Ha kész, leszűrjük, hideg víz alatt lehűtjük.
2. Amíg a krumpli, a bab és a borsó fő, 1 evőkanál olajon egy serpenyőben, közepes tűzön a steak egyik oldalát 2-3 perc alatt megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd megfordítjuk. A másik oldalát is 2-3 percig - vagy ízlés szerint akár tovább is - sütjük. Ha kész, a steaket vékony csíkokra vágjuk.
3. A maradék olajat, vörösborecetet, mustárt, fokhagymát, cukrot egy tálban összekeverjük. A húst egy nagy salátástálban összekeverjük a csilipaprikával töltött zöld olívabogyóval, a chilipaprikával, a krumplival, a zöldbabbal, a zöldborsóval, a paradicsommal és a petrezselyemmel.
4. A dresszinget a húsos keverékre öntjük. Óvatosan összerázzuk. Azonnal tálaljuk.