Borjúhús őszibarackkal és eperrel

| Vegyes gyümölcsös borjúszelet receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borjúhús őszibarackkal és eperrel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db konzerv, félbevágott őszibarack
50 dkg vékony szelet borjúhús
12 db friss, finomra vágott eper
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
6 evőkanál vaj
1 nagy vékonyra szeletelt banán
2 evőkanál kókuszreszelék
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
12 és fél dkg rukkola
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat egy serpenyőben közepes tűzön felmelegítjük. A banánt 2 perc alatt megpirítjuk, majd szűrőlapáttal tálba rakjuk. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és óvatosan összeforgatjuk.

2. Egy másik serpenyőben az őszibarackot zsiradék nélkül felmelegítjük. Az olajat a visszamaradt vajon közepes tűzön felmelegítjük, a húst oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Sózzuk, borsozzuk.

3. A megmosott, leszárított rukkolát tálra rakjuk, tetejére helyezzük a húst, rászórjuk a sült kókuszos banánt, a felmelegített őszibarackot és az epret. Petrezselyemmel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Félédes fehérbor illik hozzá.
Félédes, édes rozé illik hozzá.
Borjúhús őszibarackkal és eperrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1420 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Borjúhús őszibarackkal és eperrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
cikkek