Főtt kagyló zöldborsóval

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Főtt kagyló zöldborsóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg tisztított kagyló
30 dkg zöldborsó
vagy
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
2 és fél dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A víz felét közepes tűzön felmelegítjük, a kagylót beleszórjuk, és 5-10 percig főzzük. Ha ez idő alatt valamelyik kagyló nem nyílt ki, kidobjuk, hiszen nem friss. A főzővízből 4 evőkanállal félreteszünk. A kagylót leszűrjük és félrerakjuk. A kinyílt kagylókból a kagylóhúst kivesszük, a héjat eldobjuk.

2. Az olajon, közepes hőfokon a hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zöldborsót, és 2 percig együtt pároljuk. Ráöntjük a bort, az alkoholt 1 perc alatt elpárologtatjuk. Sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a maradék vizet, s még 10 percig pároljuk.

3. A kagylóhúst a zöldborsóhoz keverjük, alacsony hőfokon a félretett 4 evőkanál kagyló főzőlevével együtt még 2 percig főzzük. Forrón tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Főtt kagyló zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1882 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Főtt kagyló zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
vegetáriánus ételek