Keleties ráksaláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Keleties ráksaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej finomra vágva radicchio saláta
20 dkg finomra vágva cikória
12 nagyobb konyhakész garnélarák
1 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál kapribogyó
15 dkg kockára vágott feta sajt
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 ág kakukkfű
2 evőkanál almaecet
2 szál finomra vágva újhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az újhagymára öntjük az almaecetet, ha nem lepné el, felöntjük hideg vízzel. A rákot forró, sós, kakukkfüves vízben 5 perc alatt rózsaszínre és puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.

2. A radicchiósalátát és a cikóriát 3 evőkanál olajjal összekeverjük és sózzuk, borsozzuk, majd összerázzuk. Az újhagymát leszűrjük, és a salátához keverjük. Hozzáadjuk a főtt rákot, a kockára vágott feta sajtot és a kapribogyót. A maradék olajat a szójaszósszal összekeverjük. A ráksalátát a dresszinggel megöntözzük, és azonnal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Keleties ráksaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1696 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Keleties ráksaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
pinterest