Párolt tőkehal színes paprikával
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 10 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A salátalevelet a gőzölő edénybe rakjuk, és a halszeletekkel beborítjuk. A gőzölőt lefedjük és a halat 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
2. Az olajat közepes hőfokon felmelegítjük, a hagymát és a paprikákat megpároljuk. A bort ráöntjük, és 1 perc alatt elpárologtatjuk. Beleöntjük az ecetet és megsózzuk. Lefedve 10 percig főzzük, amíg a kaliforniai paprika teljesen megpuhul.
3. A gőzölő edényből a halat a hagymás, paprikás szószra rakjuk. Kissé megsózzuk és még 1 percig együtt pároljuk. Petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.