Cukkinibatyuk paradicsomszósszal



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A hosszában felszeletelt cukkinit egy sütőlemezen 5 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, de a gázt nem kapcsoljuk ki.
2. Amíg a cukkini sül, a borjúhúst egy tálba rakjuk, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a felvert tojást. A húsból diónyi gombócokat formálunk. A húsgombócokat a sült padlizsánszeletekbe tekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük.
3. A cukkinibatyukat sütőlemezen 15 percig sütjük.
4. Amíg a padlizsán sül, a paradicsomot a vajon 5-10 perc alatt megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk. A sült paradicsommal beborítjuk a cukkinibatyukat, és forrón tálaljuk.