Fehérboros pulyka fügével

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fehérboros pulyka fügével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet vékonyra szeletelt pulykamell
1 és ¼ dl száraz fehérbor
4 db cikkekre vágott füge
1 teáskanál kristálycukor
1 fej finomra vágva hagyma
2 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben a vajat közepes tűzön felmelegítjük, és a hagymát 5 perc alatt megpároljuk.

2. Hozzáadjuk a pulykamellet, és 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

3. Felöntjük a borral, 1 perc alatt elpárologtatjuk. Hozzáadjuk a fügét és a cukrot. 4-5 percig főzzük, amíg a cukor karamellizálódik. Forrón tálaljuk.

Félédes fehérbor illik hozzá.
Fehérboros pulyka fügével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1471 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Fehérboros pulyka fügével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
szólj hozzá, értékelj