Makréla paradicsomos olívaszósszal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Makréla paradicsomos olívaszósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db konyhakész makréla
5 dkg kimagozott fekete olívabogyó
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
3 db apróra vágott ajóka
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
7 és fél dkg liszt
1 és ¼ dl forró víz
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint pirított kenyér

Elkészítés:

1. A fokhagymát és a finomra vágott ajókát közepes hőfokra felmelegített olajon összepároljuk.

2. A makrélákat lisztbe forgatjuk, és a fokhagymás olajon oldalanként 1-1 percig világosbarnára sütjük.

3. Ráöntjük a paradicsomot a levével együtt, hozzáadjuk az olívabogyót és a halászlevet (a halászlékocka a vízben feloldva).

4. A szósz 15 perc alatt besűrűsödik, és a hal megpuhul. (Ha túl sűrű lenne, kevés forró vízzel hígíthatjuk.) Sózzuk, borsozzuk és petrezselyemmel megszórjuk. Pirítóssal, forrón tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Makréla paradicsomos olívaszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1476 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Makréla paradicsomos olívaszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
könyvek