Makréla paradicsomos olívaszósszal
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
ízlés szerint pirított kenyér
Elkészítés:
1. A fokhagymát és a finomra vágott ajókát közepes hőfokra felmelegített olajon összepároljuk.
2. A makrélákat lisztbe forgatjuk, és a fokhagymás olajon oldalanként 1-1 percig világosbarnára sütjük.
3. Ráöntjük a paradicsomot a levével együtt, hozzáadjuk az olívabogyót és a halászlevet (a halászlékocka a vízben feloldva).
4. A szósz 15 perc alatt besűrűsödik, és a hal megpuhul. (Ha túl sűrű lenne, kevés forró vízzel hígíthatjuk.) Sózzuk, borsozzuk és petrezselyemmel megszórjuk. Pirítóssal, forrón tálaljuk.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.