Zöldséges kacsa

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldséges kacsa
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kicsontozott kacsamell
1 nagyobb finomra vágva paradicsom
1 nagyobb kimagozott, finomra vágott őszibarack
25 dkg zöldbab
vagy
4 evőkanál vaj
2 szál vékonyra szeletelt újhagyma
4 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat egy serpenyőben közepes tűzön felmelegítjük, a kacsát bőrös felével lefelé 10 percig pirítjuk. Megfordítjuk, rárakjuk a hagymát, a paradicsomot és az őszibarackot. Sózzuk, borsozzuk. Közepes tűzön 10 percig pirítjuk.

2. Közben a zöldbabot sós, forró vízben 5 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, a kacsához adjuk, és magas hőfokon 1 percig együtt pirítjuk. A megsült kacsamellet felszeleteljük, majd a zöldségekkel és az őszibarackkal tálalóedényre rendezzük.

3. A serpenyőben maradt szafthoz öntjük a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. A dresszinget a kacsára öntjük. Forrón tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Zöldséges kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2169 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Zöldséges kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
szólj hozzá, értékelj