Ropogós rántott csirke rósejbnivel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb vékonyra szeletelt burgonya
2 nagyobb lebőrözött, kicsontozott csirkemell
5 dkg liszt
8 szál zsályalevél
2 ág rozmaring
2 evőkanál durva szemcséjű
1 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
½ db citrom leve
2 db tojás
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A sütéshez:
5 dl olaj
A tálaláshoz:
1 db cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. Egy tálban a tojást a citromlével és a petrezselyemmel alaposan felverjük. Sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a csirkedarabokat. Hűtőszekrénybe rakjuk.

A durva szemű sót a rozmaringgal és a zsályával összeturmixoljuk. Félrerakjuk.

2. Az olajat egy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük. A nagyon vékonyra szeletelt burgonyát adagonként aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük.

3. A csirkét a tojásos léből kivesszük, lisztbe forgatjuk, és abban a serpenyőben, amelyben a krumplit sütöttük, közepes hőfokon, adagonként aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük.

4. A csirkét és a rósejbnit előmelegített tálalóedényre helyezzük, citromgerezdekkel díszítjük és a fűszeres sóval azonnal tálaljuk.

Ropogós rántott csirke rósejbnivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1081 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Ropogós rántott csirke rósejbnivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
vegetáriánus ételek