Pikáns csirke

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pikáns csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál sötét szójaszósz
2 nagyobb lebőrözött, kicsontozott csirkemell
1 db friss, kimagozott piros chilipaprika
1 db friss, kimagozott zöld chilipaprika
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
½ db durvára tört csirkehúsleves-kocka
3 evőkanál friss, összetépkedett bazsalikom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 nagyobb fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 és fél dl víz

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben vagy wokban, közepes hőfokon, az olaj felén a falatnyi darabokra vágott csirkét megpirítjuk. A húst szűrőlapáttal félrerakjuk.

2. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, és a hagymát, fokhagymát közepes tűzön 5 percig pároljuk.

3. Egy kis tálban a lisztet és a vizet összekeverjük. A csirkét a serpenyőbe visszarakjuk, belekeverjük a finomra vágott piros és a zöld csilipaprikát, a citromlevet, a szójaszószt, a vizes habarékot és a csirkeleveskockát. Állandóan kevergetve 8 percig főzzük.

4. A tűz hőfokát magasra emeljük, az ételt 2 perc alatt besűrítjük. Megszórjuk bazsalikomlevéllel. Forrón tálaljuk.

Pikáns csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1109 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Pikáns csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
twitter