Mustáros csirke zöld olívával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mustáros csirke zöld olívával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb lebőrözött, kicsontozott csirkemell
2 evőkanál mustár
5 dkg kimagozott, összevágott zöld olívabogyó
12 és fél dkg pármai sonka
8 szál friss zsályalevél
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Tálcára egymás mellé lerakjuk a 8-16 darab filét, mustárral megkenjük. Sózzuk, borsozzuk.

2. A sonkát akkora szeletekre vágjuk, mint a húsokat, s mindegyik darabra 1-1 szelet sonkát és zsályalevelet rakunk. Mindkét végén hegyes fogpiszkálóval a húshoz rögzítjük őket.

3. Az olajat egy serpenyőben közepes tűzön felmelegítjük, az összenyomott, de egyben hagyott fokhagymát aranybarnára pirítjuk, majd kidobjuk.

4. A csirke egyik oldalát 4 percig sütjük. Óvatosan megfordítva a másik oldalát is megsütjük.

5. A zsályás felével felfelé az olívával megszórjuk és még 5 percig pároljuk. Forrón tálaljuk.

Mustáros csirke zöld olívával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2090 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Mustáros csirke zöld olívával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
tippek, fortélyok