Kuszkusz borsóval és spárgával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kuszkusz borsóval és spárgával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg készen vásárolt kuszkusz
25 dkg friss spárga
vagy
25 dkg konzerv spárga
15 dkg friss borsó
vagy
15 dkg mélyhűtött borsó
vagy
15 dkg konzerv borsó
15 dkg konzerv bébikukorica
vagy
15 dkg friss bébikukorica
3 dl forró víz
1 teáskanál köménymag
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db citrom leve
1 db citrom héja, vékonyra szeletelt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kuszkuszt tálba szórjuk, ráöntjük a forró vizet, 1 evőkanál olajat, megszórjuk a köménymaggal, sózzuk, és 10 percig pihentetjük, amíg a vizet felszívja. Villával összetörjük, és 1 evőkanál olajjal ismét meglocsoljuk.

2. A spárgákat rövid darabokra vágjuk. A borsót, a kukoricát és a spárgát forró, sós vízben 5 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük és lecsöpögtetjük.

3. A citromlevet és a maradék olajat sóval, borssal összekeverjük. A dresszinget a kuszkuszra öntjük, hozzáadjuk a borsót, óvatosan összevegyítjük, a bébikukoricával, a spárgával és a citrom héjával díszítve, melegen tálaljuk.

Kuszkusz borsóval és spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2151 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Kuszkusz borsóval és spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
pinterest