Zöld olívabogyós tonhal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöld olívabogyós tonhal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kimagozott, finomra vágva zöld olívabogyó
4 szelet konyhakész tonhal
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 nagyobb szál vékonyra szeletelt sárgarépa
2 nagyobb fej vékonyra szeletelt hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint zöld olívabogyó

Elkészítés:

1. Az olajon, közepes hőfokon, 5 perc alatt megpároljuk a hagymát és a sárgarépát.

2. Hozzáadjuk a petrezselymet és babérlevelet, majd ráöntjük a bort és sózzuk, borsozzuk.

3. Letakarjuk, és a zöldségeket 7 perc alatt puhára főzzük.

4. Hozzáadjuk a tonhalat, és 5 percig együtt főzzük. A babérlevelet kidobjuk. A tonhalat tányérokra helyezzük.

5. A hagymás, sárgarépás keveréket és a zöld olívabogyót összeturmixoljuk. A pürét a halakra kanalazzuk. Egész olívabogyóval díszítjük. Forrón tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Zöld olívabogyós tonhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1137 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Zöld olívabogyós tonhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
könyvek