Zöld olívabogyós tonhal
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint zöld olívabogyó
Elkészítés:
1. Az olajon, közepes hőfokon, 5 perc alatt megpároljuk a hagymát és a sárgarépát.
2. Hozzáadjuk a petrezselymet és babérlevelet, majd ráöntjük a bort és sózzuk, borsozzuk.
3. Letakarjuk, és a zöldségeket 7 perc alatt puhára főzzük.
4. Hozzáadjuk a tonhalat, és 5 percig együtt főzzük. A babérlevelet kidobjuk. A tonhalat tányérokra helyezzük.
5. A hagymás, sárgarépás keveréket és a zöld olívabogyót összeturmixoljuk. A pürét a halakra kanalazzuk. Egész olívabogyóval díszítjük. Forrón tálaljuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.