Szarvasgombás csirke mángolddal



Elkészítés:
1. A vajat serpenyőben, magas hőfokon felolvasztjuk. A 8 csirkeszeletet lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk, majd a csirkét a tojásba mártjuk. A vajban egyik oldalát 3, másik oldalát 2 percig sütjük, amíg világosbarna lesz. A tűz hőfokát alacsonyra vesszük.
2. A megsütött csirkeszeletekre 1-1 szelet sonkát helyezünk, parmezánnal és szarvasgombával meghintjük. 10 percig együtt sütjük. Felöntjük tejjel és brandyvel. A sonkás, gombás csirkét előmelegített tálalóedényre rakjuk.
3. A visszamaradt szaftot kissé besűrítjük. Amíg a csirke sül, a mángoldot forró, sós vízben 5 perc alatt puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, a levét kinyomkodjuk.
4. Egy közepes serpenyőben az olajat felmelegítjük, a mángoldot 2-3 perc alatt az olajon megfuttatjuk. A besűrített forró szaftot a csirkére öntjük, és a párolt mángolddal forrón tálaljuk.