Édes-savanyú csirke

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl fehérborecet
2 db kicsontozott, lebőrözött csirkemell
másfél evőkanál kristálycukor
4 evőkanál vaj
4 evőkanál finomra vágva édeskömény
6 evőkanál csirkehúsleves
8 szem negyedekre vágott mogyoróhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat serpenyőben, magas hőfokon felolvasztjuk, a csirkefalatokat 2 perc alatt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kömény felét.

2. Felöntjük levessel. Közepes hőfokon 5 percig gyöngyöztetjük.

3. Belekeverjük a mogyoróhagymát, és még 5 percig főzzük. Cukorral meghintjük, és még 5 percig főzzük.

4. Felöntjük fehérborecettel, és még 1 percig párologtatjuk. A maradék édesköménnyel megszórjuk. Forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Édes-savanyú csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 955 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Édes-savanyú csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
recepttár