Csirke mazsolával és fenyőmaggal



Elkészítés:
1. Tiszta tálcára egymás mellé lerakjuk a 8 darab filét. Mazsolával és fenyőmaggal megszórjuk. Sózzuk, borsozzuk. A húsokat feltekerjük, és tiszta spárgával összekötjük.
2. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, belerakjuk a kissé összenyomott, de egyben hagyott fokhagymát, és a csirkebatyukat addig pirítjuk, amíg a fokhagyma aranyszínű lesz. A fokhagymát kidobjuk. A csirkét sózzuk, borsozzuk, felöntjük borral, és 1 percig párologtatjuk.
3. Hozzáadjuk a zellert, és további 2 percig együtt pároljuk. Felöntjük a levessel. Letakarjuk, és kb. 10 percig, gyakran forgatva, alaposan megpároljuk. Forrón tálaljuk.
Csirkealaplé

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.