Csirke paprikával és olívabogyóval

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirke paprikával és olívabogyóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
2 nagyobb kicsontozott, lebőrözött csirkemell
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
½ teáskanál szárított oregánó
7 és fél dkg liszt
1 evőkanál vaj
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon 3 evőkanál olajat felmelegítünk, a kaliforniai paprikát és a fokhagymát 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk az olívabogyót, a kapribogyót, megszórjuk oregánóval. Sózzuk, borsozzuk.

2. A serpenyőt lefedjük és 10 percig, vagy amíg a kaliforniai paprika megpuhul, pároljuk.

3. A csirkeszeleteket lisztbe forgatjuk. A csirkét a maradék olajon és a vajon egy másik serpenyőben oldalanként 3-3 perc alatt megpirítjuk. Citromlével meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk. További 2 percig sütjük.

4. A sült kaliforniai paprikát előmelegített tálra helyezzük, a tetejére rakjuk a húst, petrezselyemmel díszítjük. Forrón tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Csirke paprikával és olívabogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1792 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Csirke paprikával és olívabogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
most van szezonja