Cukkinis gnocchi

| Cukkinis gnocchi receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cukkinis gnocchi
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg kockára vágott cukkini
75 dkg készen vásárolt burgonyagnocchi
25 dkg konzerv vegyes gomba
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál finomra vágva rozmaring
igény szerint forró víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A felolvasztott vajon és olajon, közepes hőfokon 2 perc alatt megfuttatjuk a rozmaringot.

2. Hozzáadjuk a cukkinit és a gombát. Sózzuk, és 10 perc alatt puhára pároljuk.

3. A gnocchit sós, forró vízben kifőzzük, akkor van készen, ha a gombóckák (vagy nudlik) feljönnek a víz felszínére.

4. A gnocchit a cukkinivel és a gombával összekeverjük, és 1 percig még együtt forraljuk. Forrón, azonnal tálaljuk.

Gnocchi alaprecept

Gnocchi alaprecept
75 dkg lisztes burgonya
30 dkg liszt
ízlés szerint

1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk (1. kép).

2. Tálba tesszük, és krumplinyomóval összetörjük (2. kép).

3. Lisztezett deszkára borítjuk és belekeverjük a liszt nagy részét (3. kép). Összegyúrjuk, és mindig adunk még hozzá kevés lisztet, amennyit felvesz. A tésztának lágynak kell lennie, és csak kicsit szabad ragadnia.

4. A tésztából egy darabot kicsippentünk és lisztezett deszkán 1 cm átmérőjű hengerré formáljuk (4. kép).

5. A hengert 2,5 cm-es darabokra vágjuk és speciális, rovátkolt deszkán (lúdgégetészta-készítő deszkán) hosszúkás, rovátkolt gombóccá formáljuk (5. kép). Deszka híján villa belső felével formázzuk.

6. A gnocchit kisebb adagokban főzzük ki, különben szétmállik. Fazékban sós vizet forralunk. Egy adagot - 20-24 darab - óvatosan a forrásban lévő vízbe engedünk. Néhány perc múlva a gombócok feljönnek a víz felszínére. További 1-2 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, és forró olvasztott vajra szedjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.

Cukkinis gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1100 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Cukkinis gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
cikkek