Mandulás, narancsos sütemény

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás, narancsos sütemény
Adag: 1 tepsi (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg blansírozott mandula
3 evőkanál liszt
2 evőkanál meleg tej
6 evőkanál lágy vaj
1 csipet

Elkészítés:

1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Egy sütőlemezt kivajazunk. A mandulát tepsibe terítjük, és 5 perc alatt aranyszínűre pirítjuk. A sütőből kivéve lehűtjük.

2. A mandulát és a kandírozott narancshéjat robotgépben finomra törjük. Egy tálban krémessé keverjük a vajat és a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és a tejet. Belekeverjük a mandulát és a kandírozott narancshéjat is.

3. A tésztából teáskanálnyi adagokat rakunk az előkészített sütőlemezre. 7-10 percig sütjük, vagy amíg világosbarna lesz.

Mandulás, narancsos sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1420 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Mandulás, narancsos sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
twitter