Banános frittata
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre
A szóráshoz:
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a banánt, és mindkét oldalát 5 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Tepsibe rakjuk.
2. Egy tálban összekeverjük a tojássárgákat, a tejet és a porcukrot. A tojásfehérjéket és a sót egy tálban fényes, kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe, és a banánokra öntjük.
3. 20 perc alatt világosbarnára sütjük. Ha megsült, tálalóedényre fordítjuk úgy, hogy a banán kerüljön felülre. Porcukorral megszórjuk. Azonnal tálaljuk.