Fűszeres, almás rizottó

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres, almás rizottó
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rizottórizs
2 db hámozott, kockára vágott alma
2 evőkanál tejszín
3 evőkanál vaj
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
½ db citrom leve
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
igény szerint forró víz
A tálaláshoz:
1 db szeletelt alma
A tetejére:
1 csipet édesnemes pirospaprika

Elkészítés:

1. Az almakockákat forró vízben 2 percig előfőzzük. Leszűrjük, és citromlevet meg bort öntünk rá. Az olajon és a vajon, közepes tűzön, a hagymát és a fokhagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetve 2 percig pirítjuk.

2. Hozzáöntjük a boros almakockákat, és ha a bor elpárolgott, állandó kevergetés mellett, decinként, a rizshez öntjük a levest, amíg a rizs 15-18 perc alatt puhára fő.

4. A rizshez keverjük a tejszínt és a parmezánt. A tetejére csipetnyi édesnemes paprikát szórunk, és almaszeletekkel díszítve azonnal tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Fűszeres, almás rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1661 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Fűszeres, almás rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
tippek, fortélyok