Gorgonzolás, korianderes rizottó



Elkészítés:
1. A felolvasztott vajon, közepes tűzön, a hagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst és kevergetve 2 percig pirítjuk.
2. Hozzáöntjük a bort, s ha a leve elpárolgott, állandó kevergetés mellett, decinként, a rizshez öntjük a levest, amíg a rizs 15-18 perc alatt puhára fő.
3. Megsózzuk, és a krémes sajtot a rizshez keverjük. A tetejére, finomra vágott koriandert hintünk.
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.