Zöldfűszeres, fetás rizs
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
igény szerint forrásban lévő víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A friss zöldfűszereket (majoránna, petrezselyem, koriander kakukkfű, snidling, bazsalikom), a fenyőmagot, a diót, a csilipaprikát és a fokhagymát turmixgépben 10-15 másodperc alatt összevágjuk.
2. Tálba rakjuk, hozzáadjuk az olajat és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
3 A rizst sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük, és leszűrjük. Folyó hideg vízben leöblítjük, majd újra leszűrjük. Belekeverjük a paradicsomos zöldfűszereket, és összerázzuk. A tetejére fetakockákat szórunk és azonnal tálaljuk.