Rizs paradicsomos pestóval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizs paradicsomos pestóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db olajban eltett, lecsepegtetett szárított paradicsom
12 és fél dkg rukkola
½ db citrom leve
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál kapribogyó
2 evőkanál blansírozott, pirított mandula
6 dkg frissen reszelt pecorino sajt
vagy
6 dkg frissen reszelt romano sajt
vagy
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
igény szerint forrásban lévő víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A napon szárított paradicsomot, a lemosott, lecsöpögtetett kapribogyót, a mandulát, a sajtot, az olajat és a 1/2 citrom levét turmixgépben pépesítjük.

2. A rizst sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, és folyó hideg vízben leöblítjük. Újra leszűrjük, és hozzáadjuk a paradicsomos pestót. Sózzuk, borsozzuk.

3. A rukkolát 4 adagra osztjuk. A főtt rizst a rukkolára kanalazzuk, és a mozzarella-golyókkal díszítve, azonnal tálaljuk.

Rizs paradicsomos pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1783 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Rizs paradicsomos pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
szólj hozzá, értékelj