Mentás, olívás spagetti
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Az olajon, közepes hőfokon, a fokhagymát 2-3 percig pirítjuk.
2. Hozzáadjuk az ajókafilét, amit villával összetörünk, és a fokhagymával 5 percig együtt pároljuk. A tűzről félrehúzzuk, belerakjuk a mentát és a petrezselymet.
3. A tésztát sós, forró vízben haraphatóra (al dente) főzzük, leszűrjük, és a szószra borítjuk.
4. Hozzáadjuk a lemosott kapribogyót és a durvára vágott olívabogyót. Óvatosan összekeverjük és forrón tálaljuk.
A spagettit vagy más hosszúmetéltet mindig két nagy villa segítségével keverjük össze, hogy mindenütt jól bevonja a mártás. Egyes konyhafelszerelési boltokban speciális spagettivillák kaphatók. Mindkét kezünkbe egy-egy villát fogva könnyen a tészta alá tudunk nyúlni minden oldalról, a közepe felé növelve a spagettihalmot. Addig folytatjuk, amíg a mártás mindenütt jól be nem lepi a tésztát.