Szalagtészta fokhagymás rákkal



Elkészítés:
1. A grillsütőt magas hőfokra melegítjük. A rákokból 12 darabot félrerakunk. A többit 5 perc alatt sós vízben rózsaszínűre, puhára főzzük. Lecsöpögtetjük. A főtt rákokat a fokhagymával együtt mixerbe tesszük, megsózzuk és borsozzuk, majd turmixszoljuk.
2. A félrerakott rákokat hosszában kettévágjuk, megcsepegtetjük olajjal, és sütőlapra téve az előmelegített grillbe rakjuk, és 8 perc alatt megsütjük.
3. A tésztát sós, forró vízben haraphatóra főzzük. A rákpürét a pirospaprikával a vajon 1 perc alatt megpirítjuk, hozzáadjuk a frissen reszelt zsemlemorzsát, és összekeverjük. A leszűrt tésztát a rákkrémre borítjuk, és közepes tűzön 2 percig kevergetjük. Tálra tesszük és a sült rákokkal díszítve, azonnal tálaljuk.