Szilvabor

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szilvabor
Adag: 1 adag (3 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
300 dkg érett szilva
10 dl víz
szükség szerint citromsav
szükség szerint kristálycukor

Elkészítés:

1. A megmosott gyümölcsöt kimagozzuk, összezúzzuk és a súlya egyharmadával egyenlő mennyiségű vizet adunk hozzá.

2. Másfél napig előerjesztjük, majd kipréseljük.

3. Minden liter léhez 5 g citromsavat és 25 dkg cukrot adunk, amit azonnal feloldunk benne. Kotyogóval ellátott demizsonba töltjük és hűvösebb helyen, lassan erjesztjük. A demizsonba tett néhány megtört szilvamagbél kellemesebbé teszi az ízét.

4. Palackozás előtt 2-3 alkalommal lefejtjük, hogy szép tiszta legyen.

Szilvabor
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 25714 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Szilvabor
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
szótár