Paradicsomos tésztasaláta



Elkészítés:
1. Egy tálban összekeverjük a paradicsomot, a fokhagymát, a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk. 220 °C-ra előmelegítjük a sütőt (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sajtot szétterítjük benne, 5 perc alatt kissé megolvad, világosbarnára pirul. A sütőből kivesszük, hagyjuk kihűlni.
2. A tésztát forró, sós vízben al dente (haraphatóra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízben lehűtjük. Lecsöpögtetjük. Tiszta konyharuhán leszárítjuk.
3. A tésztát nagy salátástálba rakjuk, hozzáadjuk az összekevert paradicsomot, fokhagymát és bazsalikomot. A sajtot a salátára morzsoljuk. Bazsalikommal, fenyőmaggal díszítjük. Azonnal tálaljuk.