Fényezett hagyma

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fényezett hagyma
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál fehérborecet
20 dkg bébi hagyma
vagy
20 dkg gyöngyhagyma
10 dkg vaj
6 evőkanál víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben a vajat közepes hőfokon a babérlevéllel együtt felmelegítjük. Hozzáadjuk a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, 5 percig pirítjuk.

2. Felöntjük vízzel. A hagymát 10 perc alatt puhára főzzük. Belekeverjük a cukrot, s addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Hozzáöntjük az ecetet.

3. Magas hőfokon, állandóan kevergetve a hagymát karamellizáljuk. Forrón vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Fényezett hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 882 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Fényezett hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
ételfotó