Tengergyümölcsei-saláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tengergyümölcsei-saláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg konyhakész garnélarák
1 db főtt, szeletelt tintahal
12 db konyhakész kagyló
2 nagy szeletelt burgonya
1 szál szeletelt zellerszár
6 db szeletelt retek
1 db tépett fejes saláta
Dresszing:
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
6 evőkanál majonéz
2 evőkanál joghurt
1 db citrom leve
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
2 szál szeletelt újhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát forró, sós vízben 8-10 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük. A rákot forró, sós vízben 2 percig blansírozzuk, leszűrjük. Hagyjuk kihűlni.

2. A kagylót kissé sós vízben 2-3 percig forraljuk, majd lecsöpögtetjük. Hagyjuk kihűlni.

3. A salátástálat a főtt, szeletelt burgonyával kibéleljük, ráterítjük a salátaleveleket, a zellert, a rákot, a tintahalat és a kagylót. Retekszeletekkel megszórjuk. Kissé sózzuk, borsozzuk.

4. A dresszinghez egy tálban összekeverjük a majonézt, a joghurtot, a citromlevet, a petrezselymet, az újhagymát és az olajat. Kissé sózzuk, borsozzuk. A dresszinget a tengergyümölcsei salátára öntjük. Azonnal tálaljuk.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Tengergyümölcsei-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4857 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Tengergyümölcsei-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
bevásárlólista