Gorgonzolás spárga és articsóka
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Edényben sós vizet forralunk. Belekeverjük a bort, citromhéjat, babérlevelet. Hozzáadjuk az articsókát, és 5-10 perc alatt puhára főzzük. Lecsöpögtetjük. A babérlevelet kidobjuk.
2. Eközben a fás részeitől megtisztított spárgát és a zöldbabot forró, sós vízben 5-7 perc alatt puhára főzzük. Lecsöpögtetjük.
3. A zöldségeket salátástálra rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, az olívaolajjal és a balzsamecettel meglocsoljuk.
4. A gorgonzolát a még meleg zöldségekre morzsoljuk. Összerázzuk. Azonnal, melegen tálaljuk.