Ricottás brokkoli fenyőmaggal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ricottás brokkoli fenyőmaggal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg rózsáira bontott brokkoli
4 és fél dkg fenyőmag
12 és fél dkg tehéntúró
vagy
12 és fél dkg ricotta sajt
1 evőkanál vaj
4 evőkanál tej
1 db citrom reszelt héja
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A brokkolit forró, sós vízben 5-7 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

2. A ricottát, a vajat, a tejet, a fenyőmagot és a citromhéjat vízfürdő fölött 4 perc alatt sima krémmé keverjük. Sózzuk.

3. Egy serpenyőben a brokkolit közepes tűzön felmelegítjük. Hozzáadjuk a ricottás szószt, és 1 percig együtt főzzük.

A krémes brokkolit tálalóedényre kanalazzuk. Forrón kínáljuk.

Ricottás brokkoli fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1407 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Ricottás brokkoli fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
szólj hozzá, értékelj