Grillezett zöldség sajtbatyuval
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 11 főre
vagy
vagy
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta
Elkészítés:
1. A póréhagyma leveleit fokhagymás vízben 2 percig blansírozzuk. Szűrőben lecsöpögtetjük.
2. A grillsütőt vagy a grillserpenyőt magas hőfokra állítjuk. A 2,5 cm-es darabokra vágott sajtot borsozzuk, sonkaszeletbe, majd a blansírozott póréhagymalevélbe tekerjük.
3. A grillben 5-10 percig sütjük. Salátakeverékre fektetjük, koktélparadicsommal díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.