Spenótos sült tojás parmezánnal



Elkészítés:
1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 7-es fokozat). A megtisztított spenótot sós, forró vízben 5 perc alatt megfőzzük, szűrőkanállal kiszedjük, s a felesleges levet kinyomkodjuk.
2. Egy serpenyőben közepes hőfokon, 4 evőkanál vajon 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk a spenótot és a fokhagymát. Sózzuk. Sütőtálban szétterítjük.
3. A maradék vajat a serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük, megszórjuk a liszttel, 2 percnyi kevergetés után felöntjük a meleg tejjel, s 5 perc alatt csomómentessé sűrítjük. Belekeverjük a parmezán felét. A tűzről félrehúzzuk.
4. Közben a forró, sós vízbe belekeverjük az ecetet, a tojásokat belebuggyantjuk és 2-3 percig főzzük. A tojásokat szűrőkanállal a spenótra helyezzük, a sajtos szósszal betakarjuk, a maradék parmezán sajtot rászórjuk, és a sütőben 5 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk.