Kagylós spagetti

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kagylós spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg érett, összevágott paradicsom
100 dkg héjas kagyló
50 dkg spagetti
1 db friss, finomra vágva piros chilipaprika
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
igény szerint forrásban lévő víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Két evőkanál felforrósított olajon a petrezselyem felét és 1 gerezd fokhagymát megpirítunk. Hozzáadjuk a héjas kagylót. Ha van, amelyik 5-10 perc pirítás után sem nyílik ki, eldobjuk (mert nem friss).

2. A maradék fokhagymát, a csilit és az összevágott paradicsomot közepes tűzön, a maradék olajon 10 percig pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kinyílt kagylókat.

3. Közben sós, forró vízben a tésztát haraphatóra (al dente) főzzük, és leszűrjük. A főtt tésztát a kagylós masszára kanalazzuk és borsozzuk. Összekeverjük, a maradék friss petrezselyemmel megszórjuk, és azonnal tálaljuk.

Kagylós spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1888 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Kagylós spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
recepttár