Édes-savanyú sertés ananásszal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú sertés ananásszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál kristálycukor
50 dkg sovány, vékonyra szeletelt sertéshús
vagy
½ db friss ananász
5 dkg összevagdalt mogyoró
4 szál finomra vágva újhagyma
6 evőkanál napraforgóolaj
1 db felvert tojás
4 evőkanál víz
2 evőkanál kukoricaliszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy tálban a kukoricalisztet, a vizet és a tojást simára keverjük. Sózzuk. Egy wokban az olajat közepes tűzön felmelegítjük.

2. A húst a tojásos keverékbe mártjuk, és az olajon 3-4 perc alatt megsütjük. A húst szűrőkanállal kiszedjük, félrerakjuk, melegen tartjuk.

3. A visszamaradt olajon az újhagymát 2 perc alatt megpirítjuk, a hús mellé helyezzük. A cukrot a visszamaradt olajon 1 percig karamellizáljuk, felöntjük borecettel. Négy ananászkarikát a díszítéshez félrerakunk, a többit kis darabokra vágjuk, és az olajban 2 percig sütjük. Ha kiszáradna, vízzel felöntjük.

4. A sült húst és a hagymát a wokba visszarakjuk, és az ananásszal még 2 percig sütjük. Mogyoróval megszórjuk, ananászkarikával díszítjük. Forrón tálaljuk.

Édes-savanyú sertés ananásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1172 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Édes-savanyú sertés ananásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
van itthon